Papa Franjo izjavio je danas da je uznemiren nedavnim nasiljem u Jeruzalemu i pozvao na dijalog i umjerenost u cilju uspostavljanja mira.

''Uznemiren pratim tešku tenziju i nasilje posljednjih dana u Jeruzalemu. Osjećam potrebu da izrazim srčani poziv na umjerenost i dijalog'', rekao je Papa obraćajući se vjernicima okupljenim na trgu Svetog Petra, prenosi Reuters.

On je pozvao na molitvu u nadi da će obe strane izaći u susret s prijedlogom za "pomirenje i mir", prenosi Tanjug.

Kako su ranije danas prenijeli mediji, izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jeruzalemu, koje navodno mogu da identificiraju naoružane ljude koji pokušavaju ući na područje svetišta.

Kod Lavljih vrata 14. srpnja se odigrao napad u kojem su naoružani palestinski napadači ubili dva izraelska policajca nakon što su prokrijumčarili vatreno oružje.

Kamere su postavljene u noći između subote i nedjelje i predstavljaju dio suvremene tehnologije koja ima mogućnost da identificira one koji pokušavaju da unesu oružje a bez detektora za metal - izvijestio je "Times of Israel".