Već na sljedećoj sjednici Vlade Federacije BiH na dnevnom redu bit će pet ili šest poduzeća u kojima Vlada FBiH ima svoj kapital, a koja negativno posluju te će se izvršiti smjena upravljačkih struktura.

Dogovoreno je to na sastanku dopredsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika DF-a Željka Komšića uz naglasak da će, uz to, i rad ovih poduzeća provjeriti i financijska policija.

''Sjednica Vlade mogla bi biti održana u četvrtak ili petak na kojoj će se naći pet šest kompanija među kojima su i Aluminij i Elektroprivreda HZ HB kao i neke kompanije iz namjenske industrije te će biti razgovora o smjenama u nadzornim odborima jer morate shvatiti da je npr. za Aluminij FBiH vlasnik 44 posto, i mi možemo smjenjivati samo svoj dio kadrova'', rekao je novinarima Komšić i dodao kako ovo samo prvi dio od kompletnog spiska javnih kompanija koje su poslovale s gubitkom, a koje će provjeravati Financijska policija usporedo s procesima smjene kadrova.

''Ministar Reuf Bajrović već je proslijedio popis kompanija Financijskoj policiji koje su poslovale negativno, a mi znamo da u županijskim tužiteljstvima već postoje prijave za te kompanije i pitat ćemo što tužitelji rade s tim'', rekao je Komšić.

Komšić je medijima potvrdio kako je sastanku nazočio i predsjednika HDZ-a BiH, Dragan Čović, koji se složio s ovim dogovorom.

No, Čović je nakon sastanka medijima rekao kako će se o tome je li dogovor postignut moći govoriti tek na sjednici Vlade FBiH.

Podsjećamo, u ponedjeljak su o krizi u federalnoj Vladi govorili Čović i Izetbegović, a predsjednik SDA rekao je kako je HDZ BiH u pravu sa svojim stavovima o javnim poduzećima. (bljesak.info)