Gotovo je rijetko čuti da netko danas nije pod stresom. I upravo taj stres “tihi je ubojica”, nebrojeno puta su upozorili liječnici.

Česta i dugotrajna izloženost stresu može izazvati ozbiljne posljedice po zdravlje. Žene su posebno podložnije razvoju mentalnih poteškoća nego muškarci. Prema globalnoj studiji, mentalne bolesti utječu na svaku petu ženu u usporedbi s jednim od 12 muškaraca.

Smatra se kako žene obično preuzimaju više odgovornosti kod kuće i na poslu nego muškarci zbog čega postaju osjetljivijima na bolesti. No, to shvate kada je već prekasno… Ovo su bolesti kojima su podložnije žene nego muškarci…

Depresija je postala jedna od vrlo često dijagnosticiranih bolesti kod ljudi i predstavlja rizik za mnogobrojne živote. Procjenjuje se da je oko 10-15% žena sklono pokazivati ​​simptome povezane s depresijom i stresnim poremećajima. Žene će osjetiti neki oblik depresije i zbog bioloških promjena kroz koje prolaze, poput hormonskih promjena koje prate menopauzu ili postporođajnu depresiju, piše Večernji.hr.

Anksioznost je također jedna od češćih bolesti koja pogađa žene na globalnoj razini, i to u svom dobnim skupinama, od puberteta do 50 godina starosti. Neki od simptoma su iscrpljenost, briga, strahovi zbog gubitka kontrole.

Poremećaji u prehrani čest su problem s kojim se češće muče žene nego muškarci. Iskrivljena slika o vlastitom tijelu, želji za prihvaćenosti u okolini i težnja za “lijepim tijelom” mnoge mlade žene navode na iskrivljenu sliku o ljepoti.

Kao posljedica toga, žene će češće oboljeti od anoreksije, bulimije i sl.