Internet je prepun savjeta o tome koju hranu jesti, a koju izbjegavati kada ste bolesni. Ovaj put donosimo vam popis proizvoda koje bi trebali zaobilaziti u slučaju prehlade jer bi mogli biti zaslužni za njezino pogoršanje.

1. Umjetni voćni sokovi - puni su šećera i vežu se za krve ćelije te tijelo uzimaju potrebne vitamine, a posljedica je slabljenje imuniteta. Bolja opcija uvijek je sok od svježe cijeđenog voća.

2. Pržena hrana - riječ je o hrani koju je najbolje izbjegavati i kada smo zdravi. A posebno kada smo bolesni jer je prepuna teško probavljivih zasićenih masnoća koje mogu poremetiti probavni sustav organizma.

3. Kava - kofein djeluje kao jak diuretik što može dovesti do dehidracije ionako slabog organizma. Zato je bolje da pijete velike količine vode, piše 24sata.info.

4. Kisele namirnice - postoji mogućnost da će nagristi već oštećenu sluznicu što može dovest do još jačeg kašlja ili curenja iz nosa. Kisele namirnice koje je ipak poželjno unositi su citrusi - ali iscijeđene u čaj ili neki drugi topli napitak.

5. Alkohol - osim što može dovesti do dehidracije, ne smije se kombinirati s lijekovima koje obično uzimamo kada smo prehlađeni.

6. Mliječni proizvodi - puni su vitamina D i proteina, ali potiču izlučivanje prirodne sluzi u orgnizmu što će također vjerojatno dovesti do jačeg kašlja i curenja iz nosa.