Djeca su jednostavna bića pa je i tajna njihove sreće jednostavnija no što se misli

Iako dijete ponekad traži skupe nove igračke ili neke neizvedive želje, ono što ih na kraju čini sretnima jesu vrlo jednostavne stvari koje i najsiromašniji roditelj može priuštiti svom djetetu! Sjetite se svog djetinjstva, jesu li vam u sjećanju ostane igračke ili obiteljski izleti, druženja i zezancije?
 
Sreća znači obitelj na okupu
 
Dok članovi obitelji jedni drugima pružaju potporu i popravljaju raspoloženje, nema te prepreke koja može stati na kraj obiteljskoj sreći.
 
Česti zajednički obroci
 
Obitelji koje jedu za istim stolom imaju vrlo snažnu povezanost. Vrijeme obroka je vrijeme izmjenjivanja iskustava, povjeravanja i povezivanja, ne dopustite da se prakticira samo jednom tjedno.
 
Previše izvannastavnih aktivnosti nije dobro za dijete
 
Kada je dijete preopterećeno i mnogo vremena mu odlazi na mnogobrojne aktivnosti, to ima utjecaj i na osobnu sreću, ali i na povezanost cijele obitelji.
 
Zdravi rituali
 
Djeca vole rituale, pa izmislite svoje vlastite koje će se cijela obitelj pridržavati.

Nema vikanja
 
Svađe bi trebalo svakako izbjeći. Ne dopustite da dijete vidi vas i partnera kako se svađate jer vi ste njegov uzor, ne očekujte da ćete suzdržavati od svađa ako vidi da vi to ne činite.
 
Obiteljski nadimci
 
Svakom članu obitelji dajte jedinstveni nadimak, zabava je zagarantirana već pri samom smišljanju nadimaka.
 
Razmjenjivanje iskustava
 
Iako vam se možda ne čini potrebno da djetetu pričate kako ste imali naporan dan na poslu, ne podcjenjujte tu malu glavicu. Dijete će to potaknuti da vam ispriča to se njemu događalo u školi i možda oboje iz ovoga izvučete neki dobar zaključak.
 
Igra
 
Zajednička igra cijele obitelji ključ je svake sretne obitelji!