Donosimo odličan i djelotvoran recept koji možete napraviti za samo par minuta koristeći stvari koje već imate. Znamo da ste nestrpljivi stoga odmah prelazimo na stvar.

Sastojci

- Kore od agruma, poput limuna, naranče, mandarine, grejpa, što ih više imate, to će miris sredstva za čišćenje biti bogatiji
- 1 litra 9-postotnog alkoholnog octa ili običnog alkohola
- 1 velika staklenka

Priprema

Operite agrume te ih posušite. Nakon toga ogulite koru te je stavite u staklenku. Dodajte alkoholni ocat ili alkohol, ovisi za što se odlučite te dobro zatvorite staklenku.

Stavite staklenku sa svim sastojcima na tamno i suho mjesto i ostavite da sve odstoji 2 tjedna. Za to vrijeme će se dogoditi proces unutar posude koji će omogućiti koricama agruma da ispuste svoje prirodne sastojke te infuziraju alkohol.

Nakon 2 tjedna, otvorite staklenku te procijedite sadržaj iste. Procijeđenu tekućinu sipajte u sprej bočice a ostatke kora bacite.
Korištenje

Ovo mirisno sredstvo koje uništava bakterije i nečistoće možete koristiti za čišćenje cijelog doma. Osim dezinfekcije koju pruža, ovo prirodno sredstvo ostavlja ugodan miris svježine koji se širi domom.

Možete ga koristiti za osvježavanje prostora te biti sigurni da udišete samo prirodne sastojke.

Ako već niste, savjetujemo vam da ga probate i uvjerite se kako možete imati čist dom uz pomoć par prirodnih sastojaka.