Problemi s visokim krvnim tlakom uglavnom se rješavaju konzumacijom lijekova, promjenom životnih navika, poput zdravije i uravnotežene prehrane te učestalijim kretanjem odnosno, povećanom fizičkom aktivnošću. Međutim, pijenje čajeva za zdravlje srca, poput onih od kamilice, zelenog čaja ili čaja od listova masline, može biti dio holističkog pristupa kontroli krvnog tlaka.

Istraživanje iz 2019. pokazalo je da sastojci u čaju mogu opustiti krvne žile, poboljšati rad arterija, smanjiti upalu i pomoći u regulaciji određenih procesa u tijelu koji utječu na krvni tlak.

Zeleni čaj

Popularni zeleni čaj sadrži bioaktivne spojeve zvane katehini koji se povezuju s raznim zdravstvenim prednostima, uključujući smanjenje krvnog tlaka.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice je poznat po svojim blagim, umirujućim i umirujućim svojstvima i često se koristi za poticanje opuštanja i ublažavanje stresa, što neizravno može utjecati na krvni tlak. Sadrži razne korisne spojeve, poput flavonoida, terpenoida i kumarina, koji pridonose njegovim terapeutskim svojstvima.

Čaj od listova masline

Jedan od najzdravijih čajeva na svijetu, čaj od maslinovog lišća, sadrži u sebi spojeve poput oleuropeina i hidroksitirozola za koje se smatra da podupiru regulaciju krvnog tlaka potičući opuštanje krvnih žila prenosi N1.