Volite slatko, a ne znate kako ga izbaciti ili barem smanjiti. Potreba za slatkim je sve češća, a vaša razina šećera u krvi raste. Ne brinite, za sve postoji rješenje.

Nutricionistica Jessica Sepel iz Australije otkrila je svojih pet najboljih namirnica kako bi pomogla uravnotežiti razinu šećera u krvi i promijenila naviku žudnje u kasnim noćnim satima, piše 24sata.

Normalno je doživjeti trenutke žudnje za šećerom, ali problem je kada se javljaju češće nego što trebaju. Ako se borite s tim da smanjite žudnju ali čini vam se nemogućim, trebate stabilizirati razinu šećera u krvi. Uz pomoć ovih pet namirnica smanjit ćete razinu šećera u krvi, a i vaš organizam početi će manje žudjeti za slatkim.

Piletina

Zbog visokog izvora proteina piletina je odličan izbor za ručak ili za večeru jer pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi. Piletina je super jednostavna za pripremu stoga ju možete lako dodati u svakodnevnu prehranu.

Mahunarke

Ako vas zanima vegetarijanska ili veganska prehrana, mahunarke su dobra opcija i jednako su zasitne kao i piletina. One sadrže malo masnoće, ne sadrže kolesterol i sadrže korisne minerale, uključujući željezo i magnezij. Fantastičan su ne životinjski izvor bjelančevina i zasigurno će pomoći uravnotežiti razinu šećera u krvi.

Avokado

Bilo da uživate u smrvljenom avokadu na tostu za doručak ili u tortilji za ručak, avokado je mnogima omiljen zbog svoje zanimljive teksture i okusa. Avokado je dobra vrsta zdravih masti koje sadrže vitamine C, E i K. Njega dodajte doručku, ručku, večeri ili užini.

Slatki krumpir

U usporedbi s običnim bijelim krumpirom, slatki krumpir bogat je vlaknima i sadrži jako malo kalorija. Skuhani slatki krumpir ima nizak glikemijski indeks (GI), što je idealno za stabilizaciju razine šećera u krvi. Uz njega također možete jesti piletinu ili mahunarke, što je sve zajedno super hranjivo i puno vitamina te će vas držati punim i energičnim većinu dana.

Cimet

Ovaj 'moćni začin' može se koristiti za smanjenje žudnje za slatkim. Sam od sebe ima slatkast okus, a ne podiže toliko razinu šećera u krvi. Može se koristiti pri pečenju zdravih grickalica ili dodati u smoothie i pečeno povrće.