Kriminalac poznat pod nadimkom 2N pripadnik je bande koja se osobito ističe u krijumčarenju droge i oružja, a koji je nedavno iznenadio javnost svojim humanim postupkom.

Naime, Thomaz Vieria Gomez, 24-godišnji zloglasni kriminalac na ulicama Rio de Janeira, poznat i pod nadimkom 2N, oteo je krajem siječnja dvije medicinske sestre i odveo ih u favelu Salgueiro, kako bi cijepile sirotinju bez zdravstvene zaštite protiv žute groznice, prenose brazilski mediji.

Gomes je u društvu pripadnika svoje bande otuđio i nenavedenu količinu cjepiva, pa iskoristio priliku da od virusne bolesti zaštiti i njih, piše Radio Sarajevo.ba.

Prema medicinskim sestrama navodno nije bio grub, a na njegov je nesvakidašnji potez na Twitteru reagirao i bivši ministar zaštite okoliša Carlos Minc koji je naklonio njegovom činu, ali ga i istodobno nazvao parazitom.

Gomes je inače pripadnik frakcije bande Comando Vermelho, koja se osobito ističe u krijumčarenju droge i oružja. Premda se službeno vodi kao diler drogom, Gomes je sve osim običnog raspačivača, a u prilog tome govori i činjenica da mu je policija u  studenog zaplijenila vrlo luksuzna vozila.

Žuta groznica je opasna i potencijalno smrtonosna bolest, prenose je komarci, a uslijed oštećenja krvnih žila i poremećaja pri zgrušavanju krvi dovodi do krvarenja u mnogim organima.