U mailu koji je došao na adresu Avazovog portala navodi se da je Mehmedagić preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio ured glavne tužiteljice

Na adresu portala Avaz.ba je stigao mail u kojem su priložene audiosnimke razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH, s Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom, i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković. U mailu se navodi da iza njega stoje pošteni i potlačeni zaposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH).

U mailu se navodi, između ostalog, da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zlorabeći resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuje glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Navodi se da je preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio ured glavne tužiteljice. Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njene zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić je, prema tvrdnjama autora pisma iz OSA-e, tražio da mu se ova snimka dostavi, a potom odmah uništi jer se i on pojavljuje na istoj.

Prema snimci, koja je očigledno ranije nastala, jer se govori o Mehmedagićevoj prvoj problematičnoj diplomi, a ne onoj falsificiranoj na Američkom sveučilištu, zbog koje je bio određen pritvor vlasniku tog sveučilišta Denisu Prciću i gdje su već pronađene potrgane stanice i nalijepljene nove kako bi pokušali pokazati kako je Mehmedagić diplomirao na Američkom sveučilištu.

- Kriminalci, kada se nađu u pritvoru, jedva čekaju doći do Suda, jer tu onda sve lako riješe  - kaže, između ostalog, Mehmedagić u snimljenom razgovoru.

Objavljujemo prvi od dva dijela snimljenog razgovora.