Zbog velike tragedija koja se danas dogodila u mjestu Tribistovo nedaleko od Posušja zatvoreni su svi ugostiteljski i drugi poslovni objekti koji su danas radili, a zastave su spuštene na pola koplja. Vijest o smrti osmero mladih osoba zavila je u crno cijelu BiH prvog dana 2021. godine.

Kako javlja Klix.ba na mjesto nesreće su stigla i vozila koja će odvesti beživotna tijela četiri djevojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 19 godina.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam svijeća čime je odana počast preminulima, a zastave su spuštene na pola kolja. Izrazi sućuti stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regije. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je od Vijeća ministara da se proglasi Dan žalosti u cijeloj državi.

Kako neslužbeno Klix portal saznaje od mještana, u kući je bila i deveta osoba, ali je taj mladić nekoliko sati iza ponoći otišao s proslave Nove godine jer je rano ujutro morao ići na posao na skijalištu Blidinje.

Njega je navodno odvezao jedan od mladića koji se potom vratio u kuću gdje je preminuo.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali službeni uzrok smrti bit će poznat nakon očevida i obdukcije tijela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice.

"U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", izjavio je inspektor MUP-a ZHŽ Milan Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali nije mogao dati više detalja. Očevid je u tijeku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.