U utorak, 24. veljače 2015. godine  predstavnici  NDC-a  Norveška posjetili su osnovne škole Marka Marulića Prozor i i Alija Isaković Prozor.  Čelni ljudi NDC-a,  jedan od osnivača gospodin Steiner, predsjednica NDC-a i predsjednica Upravnog odbora NDC-a razgovarali su s ravnateljima  gosp. Slavkom Bilićem, gosp. Damirom Hadžićem i djelatnicima škole.

Tijekom posjete dogovorena je suradnja  za nastavak edukacije nastavnika, ali i materijalna ulaganja u školu.

Rezultat dobre suradnje dobio je svoj epilog 25.2.2015. godine u Mostaru gdje je potpisan višegodišnji Ugovor s NDC-om o suradnji.  

Ovaj sporazum o partnerstvu i suradnji podrazumijeva različite vidove suradnje; seminari, radionice, edukacije nastavnika, lobiranja i osiguravanje sredstava za projekte koji će  biti  u funkciji kvalitete nastave, pružati podršku i jačati rad Vijeća učenika i škole i Vijeća roditelja.

Treba napomenuti da je  organizacija NDC do sada uložila značajna sredstva u našu školu. Od projekata mogu se izdvojiti uređenje atrija škole, a u tijeku je i uređenje dvorišta. U skoro vrijeme planira se  potpuno renoviranje jedne prostorije škole(dio podruma) koja bi služila za održavanje radionica, razne edukacije i rad sekcija.