U prvih 10 mjeseci 2019. godine Oružane snage Bosne i Hercegovine napustilo je 407 osoba.

Ova informacija potvrđena je za Bljesak.info u srijedu u Čapljini od izvora iz Ministarstva oružanih snaga BiH, na obilježavanju obljetnice formiranja Oružanih snaga BiH.

Ipak, o ovom problemu nitko od nadležnih nije htio službeno razgovarati, pa se tema prebacila na razlog okupljanja - 14. obljetnicu formiranja Oružanih snaga BiH.

''NATO je spreman pružati pomoć Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u svemu što im treba. Želim od srca čestitati Oružanim snagama BiH na svim postignućima kojih je bilo jako puno, a u daljnjem radu želim im puno uspjeha'', poručila je brigadna generalica Marti J. Bissell, zapovjednica NATO stožera u BiH.

Zdravko Rezo, zapovjednik 4. pješačke postrojbe koja je stacionirana u čapljinskoj vojarni, rekao je kako su ostvareni veliki uspjesi u proteklih godinu dana.

''Uz sve vojne, društvene i sportske uspjehe, želim posebno istaknuti pripremu, obuku i upućivanje 10. pješačke postrojbe u mirovnu misiju ''Odlučna potpora'' u Afganistan. Nastavljena je uspješna suradnja sa predstavnicima NATO-a i EUFOR-a sa kojima realiziramo zajedničku vojnu obuku i vježbe, a koji su i danas ovdje s nama'', kazao je u svom govoru Rezo.