Ratnom muslimanskom zapovjedniku u Srebrenici Naseru Oriću najvjerovatnije će biti produžen ekstradicijski pritvor u Švicarskoj, jer Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine protiv njega prikuplja čvrste dokaze i došlo je do novog i veoma važnog svjedoka zločina za koje je osumnjičen, objavio je "Glas Srpske".

Sugovornik lista naglašava kako srpsko tužiteljstvo ima zaštićenog svjedoka koji je bio u zapovjedništvu 28. divizije kojom je zapovjedao Orić.

- On je neposredan svjedok događaja od 12. srpnja u 1992. godine u selu Zalazje i Donjim Potočarima za koje tužiteljstvo tereti Orića, ratnog načelnika srebreničke policije Hakiju Meholjića i još trojicu Bošnjaka. Riječ je o neoborivim dokazima i tužiteljstvo neće odustati dok taj slučaj ne dobije pravni završetak - ističe sugovornik ovog dnevnog lista.

On navodi kako tužiteljstvo ima dokaze kako Orić puca u one koji su bježali i na konju ih sustiže i ubija.

Od 1992. do 1995. godine u Srebrenici i okolini ubijeno je 3.000 Srba, a za zločine nitko nije odgovarao.

Ratni muslimanski zapovjednik u Srebrenici Naser Orić, koji je osumnjičen za ubojstvo srpskih civila u Podrinju 1992. godine, uhićen je 10. lipnja u Švicarskoj po potjernici Srbije koja ga tereti za ratni zločin.