Koalicija hrvatskih stranaka HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a na čelu s kandidatom za načelnika gosp. Antom Pavličevićem održala je 25.9.2016. godine javne tribine na Orašcu i u Jaklićima.

U ugodnoj atmosferi i izuzetnoj posjećenosti predstavljena je lista kandidata HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a Koalicije hrvatskih stanaka nakon čega su se prisutnima obratili nositelj liste dr. Mario Budimir, te predsjednici Koalicije hrvatskih stranaka Drago Tule, Ivan Fofić Ćiro i Marko Beljo.

Kandidat za načelnika općine Prozor-Rama gosp. Ante Pavličević je nakon izlaganja programa Koalicije na Orašcu istaknuo da je posebno vezan uz ovaj temeljni ogranak jer je dijete tog kraja, te naglasio da će posebnu pažnju posvetit ovom kraju koji je dosad bio zanemaren u svakom pogledu razvoja poljoprivrede i zapošljavanja.

S oduševljenjem i ovacijama gosp. Ante Pavličević dočekan je i u Jaklićima, čime su mještani poručili da su čvrsto uz njega i listu Koalicije hrvatskih stranaka. Gosp. Pavličević je istaknuo da će on, kao budući načelnik, uz potporu koalicijskih partnera pružiti apsolutnu potporu poduzetnicima tog kraja koji imaju razvojne projekte i kvalitetne ideje za stvaranje novih radnih mjesta, što je zapravo jedina garancija ostanku na ovim prostorima.
 
HDZ BiH, HSP BiH, RDS – Koalicija hrvatskih stranaka