Oprezno treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.  Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pase  vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje-Jablanica.                                                                                                             

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica, u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Sporije  odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:                                                                - M-17  Buna – Tasovčići,

- R-425 Široki brijeg – Međugorje.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.                                                                          

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Hrvatsku  iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test ne stariji od 48 sati.