Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost jutros na putevima Ripač-Vrtoče, Lanište-Ključ i u dolinama rijeka: Bosne, Drine, Spreče, Lašve i Vrbasa.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na jake udare vjetra upozorava se na dionicama na području Posušja, Livna i Kupresa.

Zbog radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16.00 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.