Specijalna operacija tijekom koje su američke snage sinoć navodno ubile lidera terorističke organizacije ISIS Abi Bakra al-Baghdadija trajala je četiri sata, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA iz Idliba javlja da su američke snage oko ponoći helikopterima sletjele na sjeveru Idliba i to svega nekoliko kilometara od kampa Tourlaha u kojem su smještene izbjeglice.
 

Ukupno osam helikoptera i dvije bespilotne letjelice američkih snaga su pod jednoipolsatnom paljbom držale metu u blizini sela Barisha.

S tla je na helikoptere ispaljeno nekoliko raketnih projektila i letjelice su se udaljile s te lokacije.

Američke letjelice su se vratile na tu lokaciju nakon pola sata i nastavile s napadima. Iz helikoptera su na tlo spušteni borci za koje se tvrdi da su američki specijalci.
 




Oružani sukob na terenu trajao je još dva i pol sata. Američke letjelice potom su se udaljile s mjesta događaja.

Medicinsko osoblje koje je izlazilo na taj lokalitet je novinaru AA kazalo da su vidjeli jednu kuću koja je u potpunosti uništena i nekoliko izgorjelih šatora.

Medicinsko osoblje tvrdi da je na mjestu napada pronađeno sedmoro tijela i to tijela trojice muškarca, tri žene i jednog djeteta. Ukazana je pomoć petorici ranjenika.

Zračni prostor u Siriji pod kontrolom je Rusije.

Američki mediji ranije su objavili vijest kako je u akciji specijalnih američkih snaga u Idlibu sinoć ubijen lider terorističke organizacije ISIS Al-Baghdadi. Informacija o ubistvu Al-Baghdadija još uvijek nije službeno potvrđena.