S obzirom na informacije da je proteklih tjedana na ruke načelnika stiglo nekoliko plavih koverti, navodno od Tužiteljstva, odnosno nadležnih institucija za utvrđivanje prekoračenja ovlaštenja i nenamjenskog trošenja proračunskih sredstava, panika hvata općinsko rukovodstvo. Trenutno se provodi politika spašavanja i traženja izlaznih strategija. Zlobnici bi rekli općinari trče počasni krug. U tom počasnom kruženju pokušavaju uhljebiti i svoje najbliže rođake i članove obitelji.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja zaplovljavanja u poduzetničke vode, prvi gospodarstvenik naše općine, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, došao je pameti te se okanuo ćorava posla. Postao je svjestan da mu najbolje ide na općinskim jaslama gdje se posljednjih desetak godina pokazao kao pravi poduzetnički virtuoz.

Ogledalo njegova rada su broj zaposlenih naše općine u gospodarskom sektoru.

Najnoviji gospodarski potez, koji ovaj put ne može nikako propasti, vuče ovih dana, u općnsko građevinsko poduzeće zapošljava svoju suprugu.  

Po virtuoznosti i domišljatosti zapošljavanja u stopu ga prati njegov kolega, pomoćnik načelnika za finacije, koji je na općinske jasle već doveo svoju kćer. Budući da općinski načelnik u obitelji nema  nezaposlenih, jer je djecu smjetio u Hrvatsku, on svoju kvotu zapošljavanja popunjava ostalom mnogobrojnom rodbinom.

Nakon navedenih zapošljavnja ne treba više sumnjati u dobronamjernost našeg općinskog rukovodstva, jer da ne žele dobro našoj općini, ne bi i nju zapošljavali članove svoje obitelji.

PS. Ispričavamo se čitateljima zbog sarkastičnosti priopćenja jer sama tema, odnosno neviđeni i istodobni nepotizam trojice vodećih ljudi naše općine ulazi u sferu tragikomičnog.

OO HDZ BiH Rama