Dana 18.07.2014. izvršena je isplata poticaja za proizvodnju bijelog luka na području općine Prozor - Rama za 2014. godinu 
 
Program o utrošku sredstava sa kriterijima raspodjele novčane potpore proizvodnji bijelog luka i certifikaciji ekološke poljoprivredne proizvodnje donesen je 07.11.2013. godine temeljem Odluke načelnika općine Prozor - Rama o poticanju proizvodnje češnjaka - bijelog luka na području općine Prozor - Rama .

Na Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje ove proizvodnje pristiglo je 86 pojedinačnih prijava. Povjerenstvo Općinske Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije je izvršilo nadzor po zaprimljenim prijavama. Konstatirano je da uvjete za isplatu poticaja ispunjavaju 80 poljoprivrednih proizvođača koji su zasadili površinu od ukupno 145,9 duluma.
 
Poljoprivrednicima je isplaćeno po 150,00 KM po zasađenom i obrađenom dulumu, te je isplaćeno ukupno 21.885,00 KM. Sredstva za ove namjene prethodno su osigurana u općinskom proračunu kroz stavku: razvoj poljoprivrede.

prozor-rama.org