Imajući u vidu osnovne postulate demokracije da oporba ukazuje na propuste vladajućih, OO HDZ BiH Rama je u nekoliko navrata, između ostalog, i putem javnih priopćenja, ukazivao javnosti na nestručnost općinskog rukovodstva i netransparentost utroška općinskih proračunskih sredstava. Takvom praksom nastavit ćemo i ubuduće. U tomu nas neće pokolebati ni vaše žalopoljke. Niste valjda očekivali da ćemo hvaliti vaš višegodišnji lopovluk, nepotizam, stranačko podilaženje i poltronstvo prema SDA-u.

OO HDZ BiH Rama ima potrebu uputi ISPRIKU cjelokupnom narodu Rame za to što su do 2005. ili 2006. godine naši članovi bili aktualni načelnik Jozo Ivančević i mnogi drugi koji su sudjelovali u stvaranju svih problema za koje danas pokušavaju okriviti nas. Oni su bili na vlasti i tada i sada, a OO HDZ BiH Rama je kroz ovaj period oporbenog djelovanja doživio mnoge promjene, što je narod prepoznao na prošlim općim izborima a pokazat će se i na narednim lokalnim.

Kad smo već kod sadržaja i tona spomenutih priopćenja, podsjećamo da učestalost naših priopćenja, niti njihov sadržaj, nisu ni približni onima koje ste vi objavljivali kada ste bili kratko u oporbi. Možda je razlog trenutne dinamike objavljivanja naših priopćenja i činjenica da na radio postaji Rama, odkada je HDZ 1990 na vlasti, nema čitanja priopćenja. Toliko o demokratičnosti u radu ove javne radio postaje. Na njoj ima mjesta samo za načelnika i vaš HDZ 1990.

U svom se priopćenju dotičete različitih tema, međutim niste dali osnovni odgovor gdje je potrošeno 70 milijuna maraka. Navedite barem jedan značajniji infrastrukturni projekt ili javnu ustanovu koja se može pohvaliti pozitivnim poslovanjem. Je li to možda grad Prozor, koji sliči na grad duhova, je li to možda stadion s pokretnim tribinama ili krpljačina rupa i fiktivno prikazana milijunska ulaganja u lokalnu putnu mrežu, jesu li to javna poduzaća i ustanove kojima su blokirani računi ili su pred zatvaranjem. Stanje u školama nije bilo nikad gore. Broj je đaka u našim školama, odkada ste vi na vlasti,  prepolovljen. Koliko ste srozali školstvo naše općine pokazuje i činjenica da nam djeca u srednju školu idu u Uskoplje, Jablanicu i Tomislavgrad, da ne spominjemo veće centre.

Vaša bahatost pretvorila vas je u narcisoidne političke nakaze koje misle da sve znaju i da im nitko ništa ne može. Posljednji izbori su pokazali da to nije baš tako. Vjerojatno vašu nervozu podgrijava i čitav niz problema koji opterećuju funkcioniranje naše lokalne zajednice, što će se svakako naplatiti na predstojećim lokalnim izborima. 

Umjesto da se prihvatite posla i da barem ove posljednje dvije godine svoje vladavine pokušate popraviti učinjeno, krivce vidite svugdje, samo ne ondje gdje oni doista jesu. Ponašanje vašeg načelnika i vaše svite podsjeća na priču o caru i njegovu novomu ruhu. Samo je pitanje dana kada će netko iz mase povikati: načelnik je gol.

Svakako pohvaljujemo vaš priloženi dokument o povratu sredstava za mljekaru, što usput budi rečeno, nikada nije bilo prikazano u proračnu, kao ni 2 milijuna proračunskog deficita, očekujemo da ćete sa sličnom praksom nastaviti i ubuduće. Npr. priložite dokumentaciju iz koje je vidljivo koliko ste i komu dali poticaja za zapošljavanje, koliko ste uložili u infrastrukturu, s jasnim pokazateljima probijanja proračunskih stavki, koliko ste nas kreditno zadužili, koliko sredstava svih građana ove općine prebacujete općinskim ustanovama gdje ste smjestili svoje političke istomišljenike i rodbinu.

OO HDZ BiH Rama nema ništa protiv zapošljavnja, naprotiv. Svako novo radno mjesto je dobro došlo. Međutim, imamo protiv onakvog zapošljavanja u kojemu je jedini uvjet i kriterij stranačka iskaznica HDZ 1990. Navedite jednoga uposlenika kojeg ste zaposlili, a da nije u rodbinskoj vezi s vašom političkom vrhuškom ili politički podoban.

Vaš cjelokupni gospodarski program u vašem priopćenju se sveo na sintagmu kako ste pokušavali i trudili se. Molimo vas nemojte više pokušavati i truditi se. Očito je da nema koristi.

U svom se priopćenju osvrćete i na bivše ramske tvornice i poduzeća. OO HDZ BiH uvijek je zagovarao reviziju privatizacije, pa tako i danas. Valjda će tada izići na vidjelo kako je načelnik za 3000 maraka privatizirao poslovni prostor u centru grada, valjda će izaći na vidjelo da je trenutni pomoćnik načelnika Juričić bio stečajni upravitelj Pronya, koji je potom s Brankom Burićem, trenutnim direktorom Vodograda, privatizirao Putnik, itd. itd..

Ramska javnost ima pravo znati koliko košta vila na moru i stanovi po Zagrebu načelnika Joze Ivančevića, načelnikovog pomoćnika Josipa Juričića i bivšeg savjetnika načelnika Vlade Matešića jer su građeni i kupovani u vrijeme rasturanja 70 miliona ramskog proračuna.

Pohvalno je što ne osporavate načelnikovu kaznu od 5000 maraka. Ljudski je griješiti. Stoga, ako je prethodni načelnik radio išta protuzakonito, dokumentacija o financijskom poslovanju je kod vas u zgradi općine. Izvolite prijaviti bilo kakve protuzakonitosti kod nadležnih institucija. Isto očekuje i vas poslije sljedećih lokalnih izbora.
 
OO HDZ BiH Rama