Oluja Eleanor pogodila je u noći na srijedu Irsku, dijelove Velike Britanije i sjevernu Francusku, izazvavši poplave, rušeći stabla i trgajući električne vodove. Bez struje u sjevernoj Francuskoj ujutro je bilo gotovo 200.000 kućanstava, objavila je elektroenergetska kompanija Enedis.

U Irskoj je bez struje oko 55.000 kućanstava, u Sjevernoj Irskoj 20.000, a u dijelovima Engleske 2500. Irsku su pogodili vjetrovi koji su puhali brzinom do 155 kilometara na sat, a atlantska luka Galway je poplavljena.

Željeznički promet obustavljen je u Normandiji i Alsaceu. Prekinut je i zračni promet u Strasbourgu i Toulouseu. Francuske vlasti objavile su da su u noći helikopterom spasile jednog jahtaša iz valova visokih sedam metara kod obale Normandije. Njegova jahta još nije locirana.

Zbog snažnih naleta vjetra koji prati oluju Eleanor za posjetitelje je zatvoren Eiffelov toranj, izvijestilo je Društvo za upravljanje slavnim pariškim spomenikom. Zapadne i sjeverne dijelove Francuske i parišku regiju u srijedu ujutro pogodila je oluja Eleanor koja je napravila veliku štetu, izazvavši poplave, rušeći stabla i trgajući električne vodove. Zatvorene su brojne zračne luke, a zračni promet preusmjeren je na istočni dio zemlje. Udruga SETA je zbog naleta vjetra koji na mahove dosežu brzinu i do 100 km/h odlučila zatvoriti slavni pariški toranj koji godišnje posjeti više od šest milijuna posjetitelja.

"Zbog sigurnosnih razloga zatvorili smo ulazak na Eiffelov toranj u srijedu ujutro", rekla je glasnogovornica udruge. Moguće je da će ostati zatvoren do kraja dana. Gradska uprava izvijestila je da će pariški parkovi, vrtovi i groblja ostati zatvoreni cijeli dan. Eleanor je četvrta oluja koja je pogodila zemlju od početka prosinca, nakon Ane, Brune i Carmen.