Bivši nogometaš Dinama Dani Olmo bit će pod posebnim povećalom u dvoboju Hrvatske i Španjolske u osmini finala Eura u Kopenhagenu 28. lipnja.

Dvadesettrogodišnjeg Olma pokušala je svojevremeno i Hrvatska, dok je punih pet godina igrao na Maksimiru, nagovoriti da zaigra za Vatrene, no klinac iz Barcelone koji je igračko ime stekao u Dinamu ostao je vjeran rodnoj zemlji. U razgovoru za Sportske novosti istaknuo je svoj specifičan položaj uoči obračuna ove dvije reprezentacije.

“Mislim da sam dobio više od stotinu poruka iz Hrvatske. Neki pišu: “Dani, volimo te, ali u ponedjeljak ideš doma”, ha-ha… Drugi, pak, pišu: “Jao Dani, uopće ne znamo kako ćemo navijati protiv tebe”… Prekrasno je što sam ostao u tako lijepom sjećanju u Hrvatskoj, što i dalje navijači Dinama misle na mene”, rekao je Olmo te istaknuo:

“Sretan sam, baš sam jako sretan! Kako ne bih bio sretan? Plasirali smo se u osminu finala, a još igramo protiv Hrvatske! Za mene je to velika, zaista posebna utakmica, nešto što ostaje za cijeli život!”

On će se u Kopenhagenu sresti s brojnim suigračima iz Dinama, poput Livaković,a Petkovića, Oršića i Ivanušeca, ali poznaje i mnoge druge hrvatske reprezentativce. “Ja sam se jedini veselio kad su Šveđani zabili! Htio sam da budemo drugi i igramo protiv Hrvatske. Meni je to bio san jer znam što ta utakmica znači za mene”, rekao je, te dodao da se nada kako će protiv Hrvatske i zaigrati, jer je u trećem dvoboju u skupini, nakon dvije početne postave, ostao na klupi.

O Hrvatskoj kako ju je vidio dosad na Euru rekao je: “Hrvatska je velika nogometna reprezentacija, respektiramo je i poštujemo. Znamo njenu moć, ali mi idemo po pobjedu, idemo dobiti, želimo četvrtfinale, pa onda dalje. Hrvatska je, poput nas, tek u zadnjoj utakmici u skupini izborila osminu finala. Mislim da je Hrvatska protiv Engleske u prvom kolu zaslužila više od poraza. Nisu vas Englezi nadigrali, zabili su taj jedan pogodak, ali držim da ste dobro parirali. Protiv Čeha je malo šepalo, ali Modrić i društvo su protiv Škotske pokazali pravu snagu, Škoti nisu imali šansi. Da, baš ima poveznice Španjolske i Hrvatske. Dobri smo zapravo bili u prva ta dva kola, ali trebalo je treće da sve riješimo. Ali uvijek se sve vidi na kraju. Najbolje reprezentacije uvijek pobjeđuju kad je najvažnije. To su napravile Španjolska i Hrvatska.”

Ima veliku želju: “Htio bih sa Španjolskom igrati finale Eura. Ma znate što? Ja sam već ispunio i tu želju. Za mene je utakmica s Hrvatskom finale!”