Ivica Olić bio je u središtu pozornosti ovih dana jer je jedan medij objavio da se potukao s trenerom HSV-a Brunom Labbadijom te da mu je ovaj zabranio povratak kući klupskim autobusom, pišu Sportske novosti.

"Zapravo je nevjerojatno što se sve može izmisliti. A zamislite koji je bio taj “dobro obaviješteni izvor”? Kaže onaj koji je to napisao da sam se ja čuo s predsjednikom Marsonije, a da je pokraj njega sjedio neki čovjek koji je slušao razgovor, te da je onda taj čovjek to njemu kazao... Zamislite informacije?! Pa, ja ni ne znam tko je predsjednik Marsonije. Sramota!", kaže Olić.

Kaže da je zbog takve informacije imao masu poziva iz Njemačke i Hrvatske, da su ga zvali bivši suigrači, treneri, prijatelji, poznanici...

"Rekao sam im, samo se opustite, ničega nije bilo... Naravno, da si ne lažemo, nije da se Labbadia i ja volimo. Ali se ne mlatimo. Pa nije to prvi put da nisam igrao. Ne igram posljednjih deset kola!"

Naravno, kad je situacija takva, normalno je Olićevo nezadovoljstvo.

"Ne dolazi u obzir da ne igram! Na zimu ću riješiti svoju situaciju. Ima još pet kola do kraja polusezone, a onda se bacam na rješavanje stvari kad je daljnja karijera u pitanju. Moram to riješiti, jer želim igrati i jer mi se igra. Ne mogu sad ništa napraviti, niti govoriti o nekim konkretnim imenima klubova jer nije počeo prijelazni rok."

Kaže da ima zainteresiranih, da to nikada nije bio problem.

"Nema baš nikakvih problema, ja ću to na zimu riješiti! Imam raznih kombinacija, ali nisam odlučio. Čekam razvoj situacije, da vidim kako će se sve odviti do kraja jeseni. Naravno, nemojte misliti da ću otići negdje na silu, “na glavu”."

Imao je konkretnu ponudu iz SAD-a...

"Imao sam tu prekooceansku ponudu, još stoji, ali ja bih do Europskog prvenstva u Francuskoj želio ostati u Europi! Hoćete da vam kažem skroz iskreno? Maksimalno sam opušten, neću si raditi nikakav presing, nikakav stres. Dosta je bilo presinga i stresa u dugoj karijeri. Sve će na kraju biti dobro, imam rješenje, svoje adute."

Zaključuje...

"Gledajte, ovo sve radim zbog reprezentacije Hrvatske, zbog činjenice što mislim da još mogu pomoći. Da, želim otići u Francusku, igrati na tom Europskom prvenstvu. Žarko želim biti u Francuskoj, zato na proljeće moram igrati. Uostalom, izbornik Čačić je to jasno dao do znanja. Osjećam se odlično, znam da još mogu dati dosta, tjelesno sam fit, psihološki spreman, vjerujem da ću igrama zaslužiti reprezentativnu pozivnicu za Euro. Da nemam tu veliku želju, ne bih se ni upuštao u sve ovo. Već sam vam rekao kako imam ugovor s HSV-om da nakon karijere ostajem raditi u klubu!"

Da, mogao je mirno čekati kraj sezone, pa na kraju krenuti u drugačiji nogometni biznis u HSV-u, mogao je i još može otići u SAD... Iza sebe ima veliku karijeru, zaradio je za nekoliko života... Ali ima nas raznih, on je očigledno od onih koji ne odustaju, nikada. Cilj mu je Francuska, želi na Europsko prvenstvo i - točka!