Ramska zajednica Požega održala je 13. ožujka 2016. godine redovnu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano staro-novo vodstvo koje će Udrugu zastupati sljedeće četiri godine.

Novi četverogodišnji mandat članovi Skupštine Ramske zajednice izglasali su za dosadašnjeg predsjednika Dragana Kapčević. Za dva potpredsjednika izabrani su Božo Bošnjak i Mile Barišić za tajnika Kruno Gazilj a za blagajnicu Ivana Ivanika. Izabran je i Upravni odbor kojeg čine Ivo Žuljević, Marko Ćališ, Mile Filipović i  Josip Novak.

O radu Udruge u proteklom mandatu, izvješće je podnio predsjednik Dragan Kapčević koji je istaknuo nekoliko važnih aktivnosti koje  je Udruga odradila; organizirana je prijateljska nogometna utakmica  između Ramske zajednice Požega i Udruge Herceg Stjepan u Kutjevu, predstavljanje filma Don Pave Crnjac „Oteto djetinjstvo“, organiziran je odlazak na Kedžaru u srpnju, nogometna ekipa Ramske zajednice već tradiocionalno sudjeluje na humanitarnom turniru Tri udruge u Pavlovcima, održano je Ramsko silo u Jakšiću.

Iznad svega najviše ga veseli zajedništvo koje ih međusobno povezuje, druženje uz gangu i  to što je Ramska zajednica Požega mnogim iseljenim Ramcima koji žive na području Požeštine, emocionalna veza sa rodnim krajem.

Predsjednik Kapčević zahvalio se svim suradnicima i članovima Skupštine na ukazanom povjerenju i obećao još veći angažman u promicanju ramske kulture i običaja.

Kako Ramska zajednica Požega ne bi sama sebi bila svrha, nakon svakog održanog Ramskog sila odluka je da se učini i neko dobro djelo. Tako je odluka da ovogodišnja donacije ide Gradu Vukovaru za „Projekt vodotoranj“.

Druženje je nastavljeno u Svadbenoj Sali Honda u Jakšiću uz pjesmu i gangu.