Danas je s početkom  u 12 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima HVO-a Rama započeo Redovni izborni sabor UDVDR-a HVO HB podružnica Rama.
 
Na početku rada Sabora prisutnima se obratio dosadašnji predsjednik udruge Mladen Fofić u pozdravnom govoru gostima i članovima udruge zahvalio se na odazivu, a poseban pozdrav uputio našim uznicima koji se nalaze u zatvoru te dvojici zapovjednika brigade Rama koji su silom prilika morali napustiti svoj rodni kraj.
 
Nazočnima se obratio i predsjednik središnjice UDVDR-a HVO HB Nikica Tomić, u govoru je istaknuo tešku situaciju u kojoj se nalaze dragovoljci i branitelji HVO-a BiH, te je pozvao na jedintvo svih Hrvata iz javnog i političkog života Hrvata BiH da se zajedno ujedinimo u riješavanju nagomilanih problema braniteljske populacije.
 
Nakon toga pristupilo se izboru novog rukovodstva UDVDR-a HVO HB podružnica Rama.
 
U izboru za predsjednika podružnice uvjerljivo najveći broj glasova dobio je Mijo Šarčević-Mijač.
 
Za dopredsjednike su izabrani Goran Pavković i Nenad Meter.
 
Za članove Vijeća izabrani su: Ivan Baketarić-Rabo, Ivan Filipović, Nikica Ćurčić i Milan Cvitanović.
 
Nadzorni odbor čine: predsjednik Ante Lovrić-Nune, te članovi Ivica Jurić i Tomo Miličević.

U Sud časti izabrani su: Predsjednik Branko Petrović, te članovi Stipo Jurić i Ivan Topić.
 
Novoizabrani predsjednik Mijo Šarčević-Mijač zahvalio se članstvu na datoj potpori, te je naglasio da će svoju dužnost obnašati časno i pošteno, a sa svojim novoizabranim suradnicima da će dati sve od sebe u sklopu svojih mogućnosti, kako bi se poboljšao život i vratilo dostojanstvo Ramskim braniteljima.