U Bosni i Hercegovini promet se na većini putnih pravaca odvija po pretežno mokrom kolovozu uz mjestimično ugažen snijeg na dionicama u višim planinskim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo- Vlasenica-HanPijesak, Gornji Vakuf-Prozor, Kotor Varoš -Teslić, Turbe-Banja Luka i Gacko-Tjenište.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, pa se apelira na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna do 15. travnja, prenosi Fena.

Zbog većeg odrona na dionici M-17 Jablanica-Mostar u mjestu Aleksin Han, prometuje se jednom trakom-naizmjenično.

I na ostalim dionicama skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno se izdvajaju putni pravci: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča i Jajce-Banja Luka. Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi postavljena je prometna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum promet se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave prometa  aktuane su do 16.00 sati i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Na autoputu A1 promet se odvija po pretežno mokrom kolovozu, bez izvanrednih ograničenja. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Nekoliko fotografija s Paklina poslao nam je Ivan Bešker, kako doznajemo prometnicom Rama - Tomislavgrad prometuje se otežano zbog velikih nanosa snijega.

Kratki video s Paklina poslao nam je Ante Ratkić