Mora da je divan osjećaj kada otvorite hladnjak napunjen vašim omiljenim namirnicama. I dok mnoga hrana na niskim temperaturama dulje zadržava svježinu, neki proizvodi u hladnjaku izgube okus, pa čak se i brže pokvare. Stručnjaci savjetuju za Daily Mail da ovih 12 stvari odmah izvadite iz hladnjaka i nikad više ih onamo ne stavljate:

Rajčice: stavite ih u ladicu hladnjaka samo ako su počele trunuti.

Kruh: niska temperatura će ga osušiti; ako ga ne mislite odmah pojesti, radije ga spremite u zamrzivač pa otopite prema potrebi.

Krumpir: hladnoća pomaže svježini, ali smanjuje okus; krumpir držite na mračnom mjestu u smočnici ili ormariću.

Kava: kondenzacija iz hladnjaka uništava aromu kave; držite je u staklenci u kuhinjskom ormariću.

Namazi: oni s visokim udjelom soli dobro su očuvani te hlađenje nije potrebno; isto vrijedi i za džemove.

Voće: banane obvezno držite izvan hladnjaka, a tako i jabuke te naranče, premda njih smijete staviti u ladicu hladnjaka ako su jako zrele; meko voće poput grožđa i bobica stavite u hladnjak, ali pazite da prije toga bude posve zrelo.

Češnjak: njega je najbolje držati na hladnom i tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku. U hladnjak ga trebate staviti samo ako ste ga već ogulili jer oguljen vani neće dugo preživjeti.

Ulja: nije rijetkost da se ulje drži u hladnjaku kako ne bi užeglo, ali maslinovo, primjerice, treba stajati vani na tamnom mjestu jer izloženost svjetlu smanjuje njegovo antioksidativno djelovanje.

Čokolada: nema nikakve potrebe da je držite u hladnjaku jer ondje ona postaje mutna i ne ispušta svu aromu; i čokoladu je najpametnije držati na hladnom, suhom i mračnom mjestu.

Maslac: boljeg je okusa ako stoji u ormariću; zbog svoga sastava otporan je na bakterije i pri višim temperaturama.

Lak za nokte: možda ste čuli da će vam tako dulje trajati, no zapravo se na niskoj temperaturi lak zgušnjava; držite ga u ladici daleko od svjetla.

Baterije: idealna temperatura za baterije je 15 Celzijevih stupnjeva, a neće im naškoditi ni malo viša; samo ih držite podalje od sunca jer je toplina njihov najveći neprijatelj.