Policija je danas uhitila jednog pripadnika udruge Zaboravljeni branitelji nedugo nakon što su članovi te udruge deblokirali promet na graničnom prijelazu prema Hrvatskoj u mjestu Bijača kod Ljubuškog, izvijestili su iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke (ŽZH).
 
Najprije su jutros oko sedam sati pripadnici udruge blokirali granični prijelaz Bijača tražeći donošenje Zakona o razvojačenim ratnim veteranima koji bi uključivao i uvođenje braniteljskog dodatka.
 
Nakon policijskog upozorenja da prosvjed nije najavljen niti odobren, veterani su se povukli, premjestili i blokirali lokalnu prometnicu.
 
Uhićen jedan muškarac

Policija je nakon toga reagirala i jedan pripadnik udruženja Zaboravljeni branitelji je uhićen i odveden u policijsku postaju. Predstavnici udruge Zaboravljeni branitelji su se nakon toga uputili pred policiju gdje su nastavili prosvjed.
 
Početkom veljače pripadnici te udruge blokirali su više prometnica i institucija, a nakon razgovora s resornim ministrom te policijske intervencije prosvjedi su prekinuti.
 
Razvojačeni veterani traže uvođenje braniteljskog dodatka, objavu braniteljskog registra i uspostavu samo jedne braniteljske udruge.