Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i 26. igrač svijeta Jack Sock otvorit će u petak, od 21 sat po hrvatskom vremenu, četvrtfinalni Davis Cup dvoboj između reprezentacija SAD-a i Hrvatske u teniskom centru Tualatin Hills u Portlandu, odlučeno je ždrijebom.

Izbornici Željko Krajan i Jim Courier nisu napravili nijedan izennađujući izbor te će nakon Čilića i Socka na teren Borna Ćorić i 16. igrač svijeta John Isner, prvi američki reket u ovom dvoboju.

Za subotnji dvoboj parova (23 sata po našem vremenu) nominirani su Ivan Dodig i Marin Draganja s hrvatske, odnosno Bob i Mike Bryan s američke strane.

"Mislim da smo se uspjeli priviknuti na sve, i na vremensku razliku i na podlogu. Svi su dali sve od sebe na treningu da se nametnu. Taj plan smo ispunili i krećemo od petka u mečeve. Nadamo se pozitivnom rezultatu", izjavio je nakon ždrijeba izbornik Željko Krajan koji je svjestan kako će ishod meča umnogome odrediti forma Marina Čilića.

Čiliću će to biti prvi dvoboj u karijeri protiv Socka. Iskustvo će biti njegova velika prednost, jer će američkom tenisaču to biti tek treći nastup za reprezentaciju.

"Prvi put ću igrati protiv Socka, koji je jako opasan, a posebno u Americi ima jako dobrih rezultata. Zna biti neugodan. No, u tom meču mogu presuditi iskustvo i dobra forma s moje strane”, rekao je Čilić.

“Nadam se da ću ući u meč žustro, ofenzivno, s dobrom igrom i donijeti Hrvatskoj prvi poen“, dodao je najbolji hrvatski tenisač koji je najveći trijumf u karijeri ostvario prije dvije godine na američkom betonu u New Yorku.