Dan nakon džihadističkih napada u Barceloni i Cambrilsu u kojima je ubijeno 14 osoba i više od 120 ranjeno, policija je u petak tragala za najmanje četiri osobe, piše list La Vanguardia dok dio španjolskih medija javlja da je vozač kombija koji je pregazio prolaznike u središtu Barcelone među petoricom osumnjičenih muškaraca koje je policija ubila.

Među traženima je Musa Ukabir, brat Marokanca Drisa Ukabira koji je uhićen u četvrtak u Ripollu, stotinjak kilometara sjeverno do Barcelone, piše n1.

Traga se za još tri osobe, dodaje list, a tu informaciju je agenciji France Presse potvrdio policijski izvor.

Regionalna vlada Katalonije je odbila potvrditi te informacije. Među četiri tražene osobe, tri su iz Ripolla, gdje su već tri osobe uhićene u sklopu istrage o atentatima.
 

U tom mjestu u tijeku su pretresi stanova, dodaje AFP. Glasnogovornik regionalne katalonske policije Josep Lluis Trapero je rekao da je izgleda postojala organizacija koja je zajedno djelovala u Kataloniji, posebice u Ripollu i Alcantaru.

Do sada su uhićene četiri osobe, trojica Marokanaca i jedan Španjolac, dok je policija ubila pet osoba u Audiju A3 koji su ubili jednu osobu u Cambrilsu.

Među petoricom ubijenih nalazi se i vozač kombija koji je ubio 13 osoba u Barceloni, objavila su u petak dva španjolska lista pozivajući se na izvore bliske istrazi.

U Francuskoj će u subotu zastave biti spuštene na pola koplja u znak počasti žrtvama napada u Španjolskoj među kojima 28 ranjenih Francuza.

Marokanski kralj Mohammed VI. izrazio je u petak sućut španjolskom kralju Felipeu zbog smrtonosnih napada za koje su osumnjičena i tri Marokanca.

Kralj je osudio "užasno kazneno djelo koje je u suprotnosti sa svim ljudskim vrijednostima i vjerskim propisima".