Da se i na našim prostorima može raditi i živjeti od svoga rada dokaz je jedna mlada obitelj, koja je umjesto odlaska u daleki svijet odlučila ostati u zavičaju i pokrenuti vlastiti posao. Riječ je o obitelji Baković iz Mokronoga kod Tomislavgrada koja se već dugi niz godina bavi uzgojem mliječnih krava.

Potaknut mukotrpnim radom svojih roditelja, Mario (28) sa suprugom Ivom (24) odlučio je osnovati vlastiti OPG i baviti se uzgojem rasplodnih krmača te uzgojem i prodajom odojaka.



I jedno i drugo su visokoobrazovani akademski građani (Mario je magistar agronomije, a Iva prvostupnica fizioterapije). Iako bi za neke to bilo nespojivo, nisu se dvoumili oko pokretanja svoje mini farme na kojoj im kako kažu “redovno pomaže” i malena kći Marija koja obožava hraniti životinje.



OPG “Mario” osnovano je 2020. godine izgradnjom novoga objekta nakon čega je krenula nabava rasplodnih krmača. Trenutno na farmi imaju 6 krmača, 1 nerasta, 5 tovljenika i 20-ak odojaka.



Svoje životinje hrane isključivo žitaricama s vlastitih oranica, koje su dovoljne za prehranu njihovih životinja.

– Kada je prodaja u pitanju, ni tu nemamo problema – kaže Mario, dodajući da ljudi znaju prepoznati kvalitetu domaćih proizvoda i pri kupovini o tome ne dvoje.

U planu imaju i izgradnju posebnoga prostora za klanje svinja i i obradu mesa, a cilj im je zadržati ili čak povećati broj svinja.

Obitelji Baković želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Više ovdje: Tomislavcity