Na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna objavljeno je upozorenje vezano za obilne oborine koje će pasti u sljedećih 5-7 dana.

Tijekom sutrašnjeg dana, zatim tijekom vikenda i ponovno sredinom sljedećeg tjedna, serija vremenskih pogoršanja uz frontalne sustave i ciklone nerijetko će donijeti vrlo obilne oborine u pojedinim dijelovima regije.

Upozorava se da bi na Jadranu i dijelovima uz Jadran, većem dijelu Hercegovine moglo pasti od 80mm do 250mm (l/m2) oborine.

Također bi u ovim područjima mogli postojati uvjeti za lokalno jače grmljavinske nepogode uz obilnije pljuskove, koji nakratko mogu uzrokovati bujične poplave.

Orografski efekat na oborine itekako bi mogao biti prisutan duž Dinarskog niza gorja, tako da su moguće aktivacije planinskih bujičnih vodotoka uz pojave odrona.

Uz umjereno zahlađenje tijekom vikenda, snježne oborine moguće su u višim gorskim dijelovima, ponajprije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uglavnom nadmorske visine iznad 1200 metara.

U Bosni bi se ponajprije na zapadu, jugozapadu i srednjem dijelu snježna granica u drugome dijelu subote, noć na nedjelju i u nedjelju mogla spustiti ispod 1000 metara nadmorske visine – objavljeno je na web stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.