U organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Kupres u subotu je održan prvi revijalni spust u povodu obilježavanja 100 godina skijanja na Kupresu.

Kako je kazao načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč, ovaj događaj će se organizirati i dogodine, te se nada da će se održavati kao buduća turistička atrakcija s ciljem promocije Kupresa i turističke ponude.

Organizatori su zadovoljni prvim izdanjem revijalnog spusta i odazivom gostiju, a uz skijanje pripremili su i druge vidove zabave i druženja na samom cilju kod Napretkovog doma.

"Plan nam je da ovaj spust postane svojevrsna tradicija, da ga održavamo jednom godišnje i da ubuduće sudjeluje još više skijaša, te da ovaj događaj bude platforma za perspektivniju turističku ponudu ovoga kraja", kazao je Mioč.

Prema usmenoj predaji Kuprešaka, prije 100 godina se počelo skijati na Kupreškoj visoravni, a obilježavanje ovog događaja počelo je okupljanjem na odmaralištu kod tunela Kupreška vrata u kasnim poslijepodnevnim satima.

Prva ovakva manifestacija okupila je oko 50-ak ljubitelja skijanja iz Kupresa, susjednih općina, te ostalih mjesta iz BiH i Hrvatske koji su sa startne linije s Kupreških vrata započeli spust na skijama do centra samog grada.