Još jedna utakmica Lige prvaka i još jedan poraz bez postignutog pogotka za Dinamo. Sinoć je na Maksimiru Lyon odnio puni plijen u 5. kolu skupine H svladavši Modre s minimalnih 1:0.

Najlošija momčad u Ligi prvaka nije tako izgledala u prvom poluvremenu. Dinamo je bio ravnopravan protivnik favoriziranim gostima, iako su u ovu utakmicu ušli bez nekoliko prvotimaca. Soudani, Goncalo, Antolić i Lešković su bili ozljeđeni, dok je Stojanović odrađivao kaznu zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Seville.

Ipak do prve opasnije prilike dolaze Zagrepčani u 15. minuti.

Šitum je pucao s nekih 20-tak metara, lopta pogađa jednog  igrača Lyona i umalo prevarila Lopesa, no nije bilo promjene rezultata.

Nakon toga nastavila se dominacija Lyona, a Lavovi do velike prilike dolaze u 28. minuti kada udarac Ferrija zaustavlja greda.

Opasno je Dinamo živio u tim trenucima, ali se prvak Hrvatske ipak uspio odhrvati naletima Francuza.

Do svog prvog pogotka u Ligi prvaka Dinamo je najbliži bio u 42. minuti. Fernandes je ubacio s desne strane, ali Gojak iz blizine nije uspio glavom pogoditi mrežu Lopesa.

U drugom poluvremenu Lyon je žešće krenuo po vodstvo, ali domaćini su se i dalje odlično branili.

Ipak, u 72. minuti popustila je Dinamova obrana i najopsaniji nogometaš Lyona Alexandre Lacazette koristi sjajno dodavanje Rafaela i lagano zabija za 1:0.
 

Do kraja susreta Lyon je rutinski sačuvao prednost i otišao s Maksimira s tri važna boda u borbi za drugo mjesto, mjesto koje vodi u nokaut fazu Lige prvaka.

U drugom susretu skupine H, Juventus je nakon preokreta došao do pobjede 3:1 nad Sevillom u gostima i tako preuzeo vodeću poziciju.

Sevilla je povela već u 9. minuti preko Pareja, ali su Andalužani prije odlaska na odmor ostali s igračem manje. Vasquez je u razmaku od samo pet minuta dobio dva žuta kartona i ostavio svoju momčad na cjedilu.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Evra je srušen u kaznenom prostoru domaćina, sudac pokazuje na bijelu točku, a Claudio Marchisio zabija za izjednačenje.
 

Sevillina obrana odbijala je napade Juventusa sve do 84. minute kada branič Leonardo  Bounucci donosi prednost i veliko slavlje za Staru Damu.

Za potvrdu pobjede i konačnih 3:1 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pogađa preporođeni Mario Mandžukić.

Juventus je preuzeo vrh ljestvice s 11 bodova, jednim više od Seville, Lyon je treći sa 7 bodova, dok je Dinamo zabetoniran za dno s nula bodova i sramotnom gol razlikom 0:13.