Žena koja je došla u jedan kineski autosalon ostavila je osoblje bez riječi kad je odlučila dio cijene svog novog BMW-a 730, točno 100.000 juana (oko 891.000 kuna) platiti u novčanicama od jednog juana. Zaposlenici autosalona, njih 20, brojali su novčanice punih šest sati, od 9.30 do 15.30, bez prestanka, javlja Eastday.com.

Ime mušterije iz Zhengzhoua, glavnog grada provincije Henan, nije poznato, no zna se da je vlasnica lanca dućana prehrambenih proizvoda, a ostatak vrijednosti BMW-a odlučila je platiti karticom. Kao opravdanje za hrpu sitniša navela je to da njoj mušterije često plaćaju s novčanicama od jednog juana.

S obzirom na to da nema puno slobodnog vremena, odlučila je sačuvati te novčanice dok ih ne skupi dovoljno za automobil. Direktor autosalona Li Moran rekao je da je ovo bio prvi slučaj u kojem su on i njegovi zaposlenici prebrojali toliko novca, a i njih je cijeli događaj iznenadio.

"Čitao sam u novinama da neki ljude vole plaćati automobile 'malim' novčanicama, no nikad nisam mislio da ću to doživjeti", rekao je.  (index.hr)