Lekcija koju će dva nogometaša naučiti nakon vrijeđanja sutkinje na utakmici ući će u nogometne anale.

Naime, dva nogometaša praške Sparte, nakon vrijeđanja linijske sutkinje sada treniraju sa ženskim timom tog češkog kluba. Nogometaši Tomas Koubek i Lukas Vacha su na susretu protiv Zbrojovke iz Brna linijskoj stukinji rekli da je njeno mjesto u kuhinji nakon što, prema njihovim navodima, nije dosudila zaleđe nakon kojeg su gosti izjednačili i osvojili bod.

Nedjeljna utakmica je završena rezultatom 3:3, a navedena dva igrača Sparte smatrali su da je linijska sutkinja Lucie Ratajova propustila svirati zaleđe u nadoknadi vremena nakon čegau su igrali Zbrojovke postigli izjednačujući gol, javlja N1.

Golman Koubek, koji je ujedno član reprezentacije i napadač Vacha verbalno su se sukobili sa navedenom sutkinjom nakon što je utakmica završena.

"Ženama je mjesto u kuhinji, a ne na suđenju utakmice u kojoj igraju muškarci", kazao je golman. Uslijedila je kazna.

"Igrači će trenirati nekoliko dana sa našim ženskim timom kako bi shvatili da ženama nije mjesto u kuhinji", kazao je Adam Kotalik, generalni direktor Sparte za list "Lidove noviny".

Predsjednik Nogometne federacije Češke, Miroslav Pelta, također je osudio neprihvatljive izjave dvojice nogometaša  koji su se na kraju ispričali javnosti, navijačima i sutkinji.