U utakmici doigravanja za Euro koje će se igrati iduće godine Sjeverna Irska izbacila je reprezentaciju BiH i to nakon raspucavanja jedanaesteraca. U regularnom dijelu bilo je 1:1, no u lutriji jedanaesteraca uspješniji su bili gosti.

Jedanaesterce za domaće promašili su Hajradinović i Višća, a u posljednjoj seriji Liam Boyce pogodio je za prolaz Sjeverne Irske.

 BIla je to teška bitka na svih 120 minuta pred oko dvije tisuće navijača, koliko ih je smjelo biti na sarajevskoj Grbavici. Bosna i Hercegovina je povela preko Rade Krunića, kojemu je asistirao bek Širokog Brijega Branimir Cipetić.

Vodstvo domaće momčadi trajalo je do 53. minute kada je izjednačio Niall McGinn. U toj akciji došlo je do izražaja to što je BIH prvi put igrala u zadnjoj liniji s igračima među kojima su bili novi igrači Saničanin i Ahmedhodžić, koji dosad nikad nisu igrali zajedno.

Nakon što ni u produžecima nije bilo golova, izvodili su se jedanesterci. Harisu Hajradinoviću obranio je šut vratar Peacock-Farrell, Edin Višća je pogodio gredu, a Pjanić, Džeko i Dino Hotić su pogodili.

Kod gostiju George Saville je promašio, a svi ostali su pogodili i odveli Sjeverne Irce u zadnju utakmicu play-offa. Tamo će igrati sa Slovačkom koja je također na jedanesterce izbacila Republiku Irsku.
 

Kraj utakmice. Zmajevi poraženi nakon jedanaesteraca.

Objavljuje Nogometni savez Bosne i HercegovineČetvrtak, 8. listopada 2020.