Crne slutnje koje su se nadvile nad trenerom Nikom Kovačem nakon tri loša rezultata u nizu, postale su u subotu još crnje, jer je FC Bayern glatko poražen od Borussije M'Gladbach na svojoj Allianz Areni.

Gotovo da se ne pamti kako je neki trener Bavaraca nakon samo jedanaest službenih utakmica na klupi tako visio o koncu. Šest naslova prvaka Njemačke u nizu je uspjeh koji bi trebao razbijati nervozu u Bayernu, ali očito je kako to izaziva i veliki stres.

Na pitanje novinara Bilda plaši li se za svoj posao, Kovač je kazao kako on osobno ne može znati odgovor na to pitanje.

"Ja vam na to ne znam odgovoriti. Meni su poznati mehanizmi u nogometu, u Bundesligi i u Bayernu. Svjestan sam da se nalazim u FC Bayernu i da vrijeme ovdje drukčije protječe nego na drugim mjestima. Dobro smo odigrali sedam utakmica, a onda su došle četiri lošije. Dokazali smo pak da možemo i ja vjerujem kako ćemo to opet učiniti", kazao je prilično diplomatski Kovač nakon poraza od Borussije.

I njegovi su igrači svjesni kako mnoge stvari ne štimaju, ali istodobno i činjenice da je trener samo jedan kotač u mehanizmu, koliko god važan bio.

Bayern u igri protiv M'Gladbacha nije imao koncept igre, ideje u napadu, a ni pritisak koji protivniku ne da disati. Lopta je previše išla u širinu, prelazila s jedne strane na drugu, lako su gubili dvoboje, a obrana se često mlako postavljala.

"Ovo je premalo, nismo imali nikakvih šansi. Danas nije bio slučaj da smo upropastili izgledne prilike, ne, mi ih nismo imali! Usto su došle greške obrane, ali nama lošija obrane ne smije biti izgovor, jer Bayern mora biti klub koji uvijek postiže nekoliko golova više od protivnika", kazao je razočarani njemački reprezentativac Joshua Kimmich.

Kimmich je dodao kako mu se kod trenera sviđa to što ostaje čvrst i samouvjeren čak i nakon ovakvih situacija. No, svjestan je činjenice da trener ne može sam sve promijeniti, nego to moraju i igrači.