Francis Ngannou nastavlja svoju impresivnu seriju povratka na UFC-ov teškaški vrh. Novu borbu za naslov prvaka osigurao je još jedim brutalnim nokautom.

Samo 71 sekunda trebala mu je da završi Juniora Dos Santosa. Junior Dos Santos ipak nije uspio pripremiti taktiku kojom će izbjeći primanje neke od “bombi” Francisa Ngannoua, što se trebalo značiti preduvjet za doći do pobjede protiv njega.

Zapravo, u borbi protiv nevjerojatno ubojitog Kamerunca izdržao je tek nešto više od jedne minute. Ngannou je do došao do svog trećeg skalpa bivšeg UFC prvaka tako da je kapitalizirao već svoju prvu pravu priliku, odnosno prvi loš potez svog protivnika, piše Fightsite. 

Što se tiče same borbe, Ngannou ju je otvorio “low kickovima”, kojima je odmah pokušao Dos Santosa izbaciti iz balansa. Ipak, nakon pola minute jednako vraća Brazilac, s tim da je on pogodio savršeno i Ngannou na trenutak gubi ravnotežu.
 



Prvi pravi kroše Ngannoua dolazi nakon 45 sekundi, no bivši prvak tim putem ostaje sabran, da bi točno na ulasku u drugu minutu borbe pogriješio. Iako pozicija nije bila dobra niti je išta uvjetovala, s distance je krenuo na desni “overhand” udarac, kojeg je Kamerunac lako eskivirao i automatski kontrirao svojom lijevom točno preko “Ciganovog” uha.

Odmah je na to povezao desni aperkat u bradu, Dos Santos okreće leđa i tada je na bradu doletio novi udarac desnom. Pada Brazilac je koljena i pokriva se te sudac Herb Dean nema druge nego prekinuti borbu. Bila je to treća pobjeda Ngannoua u nizu i ukupno deveta u 11 UFC borbi.

Posebno zanimljivo zvuči podatak da mu je za pobjede nad tri bivša prvaka (Dos Santos, Velasquez, Arlovski) ukupno trebalo tri minute i devet sekundi. Novi napad na titulu bez ikakve sumnje je njegov, piše portal Fightsite.