Još nije poznato kako će Khabib Nurmagomedov biti kažnjen zbog incidenta nakon meča s Conorom McGregorom 7. listopada 2018. godine u Las Vegasu u jednoj od najiščekivanijih UFC borbi u povijesti.

Ubrzo nakon borbe u dvorani je nastao opći kaos. Isprovociran prozivanjima i uvredama, Khabib Nurmagomedov preskočio je kavez i sukobio se s Conorovim sparing partnerom. Conor McGregor istovremeno se u kavezu tukao s Khabibovim suradnicima i prijateljima.

Premda se službena odluka Sportske komisije Nevade očekuje krajem siječnja, Khabibov otac u intervjuu za Sky Sports otkrio je potencijalnu kaznu koja prijeti aktualnom prvaku lake kategorije UFC-a.

"Ne znam kako će ovo završiti. Koliko shvaćam situaciju, dobit će pola milijuna dolara kazne i možda se neće moći natjecati sljedećih devet mjeseci. Naravno, ovo se nikada nije smjelo dogoditi. Sada se samo nadamo pozitivnom ishodu i vedroj budućnosti u drugim borbama", poručio je Abdulmanap Nurmagomedov, prenio je Index.hr.

Nurmagomedovljev sljedeći suparnik mogao bi biti Floyd Mayweather, neporaženi svjetski boksački prvak.

"Mayweather ne bi imao šanse s Habibom u MMA-u. Progutao bi ga, baš kao što zmija proguta svoj plijen. Da se bore u Habibovom staništu, Floyd bi mu bio poput plijena. S druge strane, da se bore u uvjetima koji odgovaraju Floydu, onda bi Habibu bilo znatno teže. Teško bi mu bio ravan u boksanju, ali mi imamo plan, vrijeme i tim. Fizički je spremniji od njega. Brže se oporavlja i što bi borba dulje trajala, bilo bi mu lakše boriti se'', optimistično je zaključio Khabibov otac.