Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je u subotu da netko mora odgovarati jer luksuzna zgrada Vlade Republike Srpske u Banja Luci prokišnjava, a još nije ni otplaćena.

Istaknuo je da se postavlja pitanje odgovornosti za propuste, ali i ukazao da je neprihvatljivo da novac građana RS-a ide na popravku propusta koji su očito pričinjeni tijekom izgradnje zgrade Vlade RS-a.

''Nevjerojatno je da se na ovoj investiciji, u koju je otišlo nekoliko stotina milijuna maraka, nakon nekoliko godina pokazuju brojni propusti. Mora se utvrditi odgovornost nadzornog tijela tijekom radova na zgradi Vlade RS-a'', rekao je Borenović u izjavi novinarima.

Muke Vladi zadaje kiša, pa je početkom mjeseca raspisana javna nabavka vrijedna oko 50.000 KM, kako bi propusti na oko 200 milijuna maraka vrijednoj zgradi bili riješeni na teret poreznih obveznika, objavio je banjalučki ''Capital''.

Za zgrade, koje su useljene u studenom 2007. godine i koje su koštale 200 milijuna KM, tek je istekao desetogodišnji jamstveni rok, a Vlada već mjesecima traži najbolje ponuđače koji bi riješili ove probleme.

Borenović i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić u subotu nazoče u Banjoj Luci otvaranju Političke akademije u organizaciji te stranke.

PDP je, kaže Borenović, spreman da u politici daju priliku novim ljudima, stručnim i odgovornim, koji žele riješiti probleme u društvu i rade na snažnijoj RS.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović rekla je danas da nije isključeno da na pojedinim mjestima zgrada Vlade prokišnjava, ali će to biti sanirano.

''Imamo službe koje o tome vode računa. Pretpostavljam da ne očekujete o predsjednika Vlade, da u danu u kojem se bavi strateškim dokumnetima, proračunom teškim 3,3 milijarde KM i razgovorima sa socijalnim partnerima, vodi računa i da li prokišnjava krov'', navela je Cvijanović na pitanja novinara o tome da luksuzna zgrada Vlade RS-a u Banjoj Luci prokišnjava, a još nije ni otplaćena.

To je, kaže ona, građevina stara deset godina.

''Nije isključeno da negdje nešto prokišnjava, ali će to biti sigurno sanirano'', dodala je entitetska premijerka.