Odluka o minimalnim cijenama obuke za vozače, prema kojoj bi kandidati sat vožnje za “B” kategoriju trebali plaćati 30,50 konvertibilnih maraka, nije dobila zeleno svjetlo od Ministarstva financija i riznice Bosne i Hercegovine jer sporni dokument ne sadrži fiskalnu procjenu, kao ni usporedne podatke sa zemljama regije.
 
Istaknuli su to u Ministarstvu financija Bosne i Hercegovine, čime su potvrdili pisanje Glasa Srpske da je taj resor dao negativno mišljenje na nacrt odluke o jedinstvenim minimalnim proračunskim elementima vrijednosti nastavnoga sata iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače. U Ministarstvu su naveli da je njihov Odjel za proračun od Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine, koje je pripremalo sporni nacrt, zatražio dopunu obrazloženja, podataka i informacije u odluci, piše Večernji list BiH.

- S obzirom na to da nam nisu dostavljeni ni fiskalna procjena, kao ni usporedni podaci iz zemalja regije. zatražena je dopuna.

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine dostavit će nam izmijenjeni nacrt odluke, nakon čega ćemo iznijeti svoj stav - rekli su u Ministarstvu financija i riznice Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine donijelo je u svibnju prošle godine prednacrt odluke o minimalnim cijenama, koji je nakon toga upućen na mišljenje nadležnim tijelima za obrazovanje u entitetskim i županijskim ministarstvima. Nakon što su stavovi svih nadležnih tijela bili pozitivni, osim mišljenja Zavoda za obrazovanje odraslih, Ministarstvo prometa i veza pripremilo je nacrt odluke.

Taj dokument kasnije je dobio zeleno svjetlo i na javnim konzultacijama građana. Čekalo se samo da Ministarstvo financija i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine daju suglasnost na taj dokument kako bi autoškole dobile nove cjenike prema kojima bi obuka za “B” kategoriju iznosila oko 1300 umjesto dosadašnjih 600 konvertibilnih maraka.