Više osoba, profesora i zaposlenika Medicinskog fakulteta u Sarajevu te drugih posrednika pod istragom je zbog uzimanja novca radi namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Iz Tužiteljstva Sarajevske županije nisu im željeli otkrivati više detalja o istrazi osim kako se jedan profesor nalazi u pritvoru.

Primanje dara

- Općinski Sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom I. Š. zbog kaznenih djela primanja dara i drugog oblika koristi te primanja nagrade i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Pritvor osumnjičenom I. Š. je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Istodobno, više osoba osumnjičeno je u istom predmetu, a istraga je u tijeku - kazala je glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić, ali u cilju istrage nije mogla otkrivati više detalja o cijelom slučaju.

Bivši profesor PMF-a

Portal Klix.ba u svom tekstu dalje navodi kako saznaju kako je osumnjičeni I. Š. bivši profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu koji je bio posrednik u ovom slučaju.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni u ovom predmetu su osobe inicijala K. B., njegov sin, zatim žena čiji su inicijali D. Š., te nekoliko zaposlenika na Medicinskom fakultetu.

Prema saznanjima portala Klix.ba, jedna osoba posredovala je u namještanju ispita na način da se 300 konvertibilnih maraka uplati tajniku fakulteta, a zatim profesoru 600 konvertibilnih maraka za kolokvij ili između dvije i četiri tisuće maraka za ispit.