Donesene su smjernice za daljnje aktivnosti, a o svemu će definitivnu odluku donijeti članstvo u anketi.

Sve češći štrajkovi upozorenja i prosvjedi te generalni štrajk mjere su za kojima će posegnuti Koordinacija sindikata srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kako je priopćeno, na zajedničkoj sjednici Sindikata srednjih škola koji nastavu izvode na bosanskom i hrvatskom jeziku detaljno su se analizirali rezultati proteklih štrajkova upozorenja.

''Štrajkovi su realizirani 100 postotno pa su nakon ovih aktivnosti Sindikatu pristupili i djelatnici koji do tada nisu bili članovi. Međutim, i pored svih aktivnosti i 100 postotne podrške članstva, Vlada se i ovaj put oglušila na zahtjeve Sindikata, ponašajući se potpuno ignorantski'', navodi se u priopćenju i dodaje kako su svi sindikalni povjerenici jednoglasni da s otpočetim aktivnostima treba nastaviti.

Donesene su smjernice za daljnje aktivnosti, a o svemu će definitivnu odluku donijeti članstvo u anketi.

''Na sastanku je zaključeno da se još jedanput pokuša tražiti otpočinjanje pregovora s nadom da će predstavnici Vlade shvatiti ozbiljnost situacije i neophodnost dijaloga kako bi se pronašlo obostrano zadovoljavajuće rješenje'', navodi se u dopisu kojeg potpisuju Edina Čomić, predsjednica SSSSŠKOHNK-a te Josip Milić, predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a.

Bljesak.info