''Narod u BiH izabrao je one za koje je smatrao da ih treba izabrati'', rekao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodavši kako su, sudeći po prvim rezultatima, rezultati uglavnom očekivani.

"Očekujem da novoizabrani dužnosnici, mislim prije svega na dva člana predsjedništva, budu i dalje dobri partneri Republici Hrvatskoj i meni kao predsjedniku Republike Hrvatske", rekao je Josipović i dodao kako želi da nakon ovog izbornog ciklusa naša prijateljska i susjedna zemlja ''krene prema očekivanim reformama, sređivanju unutarnjih odnosa te da krene putem EU i NATO-saveza".

O izborima u BiH govorila je i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja je rekla kako izborni pobjednik mora biti svjestan da je za budućnost BiH ključna odgovornost izabranih vlasti na ovim izborima da BiH dovede do kandidacijskog statusa u svom mandatu

Pusić kaže kako u BiH mora pobijediti sastav koji bi morao dovesti BiH do kandidacijskog statusa za članstvo u Europskoj uniji.

O Bosni i Hercegovini govorio je i hrvatski premijer Zoran milanović koji je primio vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića s kojim je razgovarao o statusu Hrvata u BiH.

''Premijer Milanović i kardinal Puljić razgovarali su o statusu Hrvata u Bosni i Hercegovini, stanju u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te načinima na koje hrvatska država i Vlada mogu pomoći poboljšanju situacije u kojoj se nadbiskupija nalazi'', stoji u priopćenju Milanovićeva Ureda.

bljesak.info