Uskrsni stol nudi toliko slasnih delicija kojima je teško odoljeti i ne prenajesti se. A s konzumiranjem previše hrane dolazi i neugodna nadutost. No s uživanjem u uskrsnim jelima ne morate "štedjeti" jer pronašli smo recept za napitak uz koji će nadutost nestati dok kažeš - zec.

Uskrsna jaja, šunka, mladi luk, pa onda i francuska salata – ma tko bi odolio svim tim uskrsnim "mamilicama" za nepce! No nakon obilnog uskrsnog obroka slijede i posljedice kao što su nadutost i plinovi, piše Zadovoljna.hr.

Kako biste izbjegli probavne smetnje donosimo vam recept za zeleni smoothie koji će neugodan osjećaj nadutosti otjerati dok si rekao "zec"! Idućih 5 moćnih sastojaka čine ovaj napitak tako posebnim:

1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana ubrzava izmjenu tvari u debelom crijevu (što znači ravniji trbuh) te je odličan izvor vitamina C i mangana.

2. Metvica je također slavna po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospješivanja probave. Odličan je pomagač u tjeranju osjećaja težine u trbuhu, smiruje želudac te sprečava grčeve u želucu i plinove.

3. Đumbir je isto sjajan pomagač kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje plinova i grčeve u crijevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine te spriječiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospijeva ravno u gastrointestinalni sustav te neutralizira kiseline, hormone i toksine.

4. Kurkuma je odličan antioksidant i pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i plinovi.

5. Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio "ljekovitih" svojstava špinata, a prvo u nizu je zdravlje krvožilnog sustava.

Po želji:

Aloe Vera smiruje i pročišćava probavni sustav te pomaže kod zatvora. Ova zelena "snagatorica" preporuča se i kod liječenja čira na želucu, sindroma iritabilnog crijeva, celijakije i Crohnove bolesti.