U okviru operativne akcije ''Teret'' pripadnici Postrojbe granične policije BiH Gorica, jučer su uhitli I.S. (1984.), nakon što je otkriven u krijumčarenju pet državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Vir na području Posušja kada su pripadnici ove postrojbe prilikom nadzora državne granice uočili državljane Turske koje je I.S. pokušao prokrijumčariti vozilom Audi, talijanskih registarskih oznaka.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni I.S. je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ''krijumčarenje osoba'' i ''napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja krivičnih djela'' s obzirom na to da je I.S. posjedovao hladno oružje, nož, koje je odložio tek nakon nekoliko upozorenja policijskih službenika Granične policije BiH.

Državljani R. Turske bit će ispitani u svojstvu svjedoka nakon čega će se s njima postupati u skladu sa uputama pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.