Španjolski mediji pišu kako je Perez namjeravao Ronalda zadržati još dvije godine, ali se Portugalčev agent izborio za petogodišnji ugovor.

Novi ugovori koje su s madridskim Realom potpisali Toni Kroos (120 milijuna eura za šest godina vjernosti) i Cristianno Ronaldo (115 milijuna za pet godina) vrijede skoro 25 posto više od proračuna HNŽ u 2016. godini.

Nakon što je kraljevski klub sklopio novi ugovor s njemačkim veznjakom, danas je svoj potpis na novu 'izjavu' o vjernosti stavio i slavni Portugalac.

Do 2021. godine od bi trebao dobivati 23 milijuna godišnje (dva milijuna više nego do sada), dok će se Kroos morati 'zadovoljiti' s tri milijuna manje na godišnjoj razini, ali zato jednu godinu duže.

Ronaldov novi ugovor osigurava mu drugo mjesto po visini plaće u španjolskoj ligi, odmah iza Messija.

Radi usporedbe, Neymar zarađuje 'samo' 15 milijuna.

Ronaldo je član Reala od 2009. godine, kada su ga kupili za 94 milijuna od Manchester Uniteda.

Prošle sezone postigao je 51 zgoditak u službenim utakmicama, a pamtit će se da je realizirao odlučujući jedanaesterac u finalu Lige prvaka, protiv gradskog rivala Atletica.

Najnoviji ugovor koji je CR7 potpisao, praktično mu je i garancija za nogometnu mirovinu. Rezultat je to žestokih pregovora koje vodio njegov zastupnik Jorge Mendez s predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Španjolski mediji pišu kako je Perez namjeravao Ronalda zadržati još dvije godine, ali se Portugalčev agent izborio za petogodišnji ugovor.

Po svemu sudeći, klub će tek idućega tjedna službeno objaviti vijest o produženju ugovora s Ronaldom. Moguće je da to bude organizirano kao veliki show na Bernabeu stadionu.

U sjeni kapitalnih novih ugovora, pomalo je ostao jedan drugi dugogodišnji prvotimac Reala.
Još jednu godinu više u Realu će ostati i 33-godišnji branič Pepe, javio je radio „Cadena Sar“. Pepe nosi dres Reala od 2007. godine.

bljesak.info