Paprike se svrstavaju u jedno od najomiljenijih povrća. Malo je onih koji ih ne vole, bilo da ih jedete svježe u salatama ili pripremate razna ukusna jela s njima, paprike uvijek nađu načina kako dospjeti na vaš stol. Ipak malo je onih koji znaju čemu služe peteljke paprika. Jeste li i vi među njima?

Uobičajena je praksa kada pripremate paprike za jelo njihove peteljke izrežete i bacite u smeće. U tom slučaju radite veliku grešku. U nastavku ćemo vam objasniti i zašto.

Iako su peteljke paprike dio koji nije jesti, one su i dalje prepune okusa i mirisa jednako kako i same paprike. Stoga, kada sljedeći put budete čistili svoje paprike, peteljke odložite u vrećicu i spremite u zamrzivač.

Kad prođe sezona paprika na ovaj način ćete imati priliku uživati u njihovom mirisu i okusu jer ćete svoja jela moći obogatiti s peteljkama.

Kad dođe zima izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Kad završite sa spremanjem obroka i spremni ste za objedovanje, peteljke trebate izvaditi. Nemojte ih jesti! Njihova uloga je samo da začine jelo. Jelo će biti mnogo ukusnije, isprobajte.